Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Mayıs 2011 Perşembe

Hafta 2


İnternet Nedir ?
İnternet,2.000.000’dan fazla bilgisayarı (hotsu) birbirine bağlayan, dünya çapında yaygın olan ve sürekli gelişen bir iletişim ağıdır.

Nasıl Çalışır ?

DNS Nedir ?
İnternette,adres satırına yazı olarak girilen site adresini bilgisayarın anlaması için sayısal hale çeviren sisteme DNS denir.İsim söyleyince TC kimlik numarasını bulan bir memur gibidir.

Protokol Nedir ?
Bir network’te ki iletişim kurallarını düzenleyen sistemdir.Yani bilgisayarların birbirleri ile iletişim kurabilmeleri için aynı ya da uyumlu protokolleri kullanmaları gerekir.

IP Nedir ?
İnterneti kullanan bilgisayarların birbirlerini tanımak,birbirleriyle iletişim kurmak ve veri alışverişinde bulunmak için kullandıkları benzersiz numaralardır.Bir IP adresi noktalarla ayrılan dört rakamdan oluşur.Örneğin;95.14.151.130

WWW Nedir ?
 İngilizce olarak açılımı “Worl Wide Web”dir.Kısaca web denilebilir.Dünya üzerinde çeşitli ana bilgisayarlar üzerinde sunulan belgelerin tümüne verilen isimdir.

http Nedir ?
“Hyper Text Transfer Protocol” (Hiper Metin Transferi Protokolü) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. İnternette sunucular ve son kullanıcılar arasında bilgilerin nasıl aktarılacağına dair kurallar ve yöntemleri düzenleyen bir sistemdir.Bir web sitesine bağlanmaya çalışıldığında adresin başına bu yazılmasa bile tarayıcı bunu otomatik olarak ekler. Çünkü sunuculardan web sitelerine ait bilgilerin indirilebilmesi için “http” protokolü ile bir istekte bulunulması zorunludur. Adreslerin başına eklenen “http” sunucuya web sitesi ile ilgili bilgileri kullanıcıya “http” kuralları çerçevesinde iletmesi komutunu verir ve iletişim başlar.

Servis Sağlayıcı Nedir ?
Servis sağlayıcı;kişilere,kurumlara internet servislerini tamamen ya da kısmen belirli bir ücret karşılığında sunan aracı kuruluşlara verilen addır.
Hosting Nedir ?
Kendimize ya da şirketimize ait bir internet sitesinin sanal alemde barındığı yerdir.İnternet sitesinin 24 saat kullanıma açık olmasını,kullanılır olmasını sağlar.

Domain Name (Alan Adı) Nedir ?
İnternete bağlı olan her bilgisayarın bir IP adresi vardır.Bu IP adresi rakamlardan oluşur ve bilgisayarlar arası bağlantıyı sağlar.Domain bu IP adreslerinin yazı olarak karşılığıdır.Domain sayesinde adres çubuğuna rakamlar yerine bu rakamların yazı olarak karşılıkları yazılır.

Web Adresi Nedir ?
Web adresi,alan adlarının en fazla bilinen “www” ön adını alması ile oluşan adrestir.Amacı herhangi bir şekilde kullanıldıklarında ilgili içerik veya uygulamanın bulunduğu IP adresine ulaşılabilmesidir.
Not : Sadece alan adının yazılması ile ulaşılan web adresleri olabildiği gibi ön adı “www” dışında olabilen web adresleri de vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder